Turvallisuus

Jo vähällä maalaisjärjelläkin tajuaa, että Kaljakellunnassa piilee valtavat turvallisuusriskit. Yhdistelmänä alkoholi, sakea ja syvä joki, sekä tuhansia ihmisiä siellä kellumassa ilman pelastusliivejä muodostavat hengenvaarallisen yhtälön. Ihme kyllä, kaljakellunnassa ei ole vielä sattunut yhtäkään hukkumista, eikä yhtäkään vakavampaa onnettomuutta vuosien 1997-2018 välillä.. joten eiköhän pidetä nämä positiiviset tilastot myös osana perinnettä!

Alla löydät muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joilla voit vähentää riskejä itsellesi ja muille kellujille. Näitä noudattamalla varmistat, että kellunta on kaikille hauska tapahtuma.

1. Ota pelastusliivit mukaan

Vaikka erittäin harvoilla näkee Kaljakellunnassa pelastusliivejä päällä, olisi todella pitää liivit päällä. Kelluntaliivit pitävät sinut ainakin pinnalla, jos satut putoamaan veneestäsi. Halpoja kelluntaliivejä saa täältä. 

Onyx-Life-Vests_simple

2. Juo alkoholia hillitysti ja jätä viinat jatkoja varten

Kuten mainittu, alkoholi ja syvä joki on hengenvaaraallinen yhdistelmä. Jätä viinat kotiin ja pysy bisselinjalla; äkkinäinen kova humalatila ei katoa muutamassa tunnissa ja päivä on pitkä. Kellunnan kestäessä jopa 8 tuntia, ehtii olutkin varmasti pärähtää jokaisella siinä ajassa joten kannattaa pitää huoli ettei tule juotua sitäkään liikaa.

kaljakellunta-2014-10

3. Muista suojautua auringolta

Muista ottaa aurinkovoide, hattu ja vaikka aurinkovarjo matkaan, sillä porottavassa auringossa palaa nopeasti ja auringonpistos iskee äkkiä. Avoimessa kumiveneessä kellumassa keskellä jokea olet muuten täysin suojatta auringolta. Halpaa aurinkovoidetta saa täältä

DSC_4500

4. Ota mukaan reilusti vettä

Ota mukaan muutama muutama litra juomavettä per kelluja. Veden juominen välilla auttaa pitämään olon parempana ja välttämään nestehukkaa.

357543532-plastic-bottle-mineral-water-water-bottle-soft-drink

5. Syö tuhti aamupala ja ota evästä mukaan

Muista syödä kunnon aamiainen ja ota evästä mukaan. Kaljakellunnassa ei ole ruokakojuja tai mitään vastaavaa, joten parempi ottaa omat eväät mukaan. Joskus olen törmännyt lauttaan jossa myytiin makkaraa, mutta parempi välttää riski ja ottaa omat eväät messiin. Nälkä iskee varmasti jossain vaiheessa!

giant_breakfast_challenge_castle_cafe-365132

6. Varo itserakennettujen lauttojen teräviä reunoja

Jos olet rakentamassa lauttaa, yritä tehdä reunoista pehmeät, jottet aiheuta vahinkoa muille kellujille ja heidän lautoille. Jos olet itse uimassa joessa tai kellumassa puhalletulla veneellä, vältä törmäämästä puulauttaan jossa on terävät kulmat tai törröttävia nauloja esillä.

12

7. Auta kavereita ja tuntemattomia!

Pidä kavereistasi huolta, ja auta tuntemattomia hädässä! Kuten sanottu, Kaljakellunnassa ei ole vielä tapahtunut yhtäkään hukkumista, joten auta pitämään onnettomuudet minimissä katsomalla kavereittesi perään sekä tuntemattomien jotka näyttävät olevan hädässä.

kaljakellunta-2015